In vivo bonsai: de eerste styling van de bescheiden taxus

Hallo allemaal, er zijn de afgelopen weken veel projecten in de maak sinds de CBS-show was afgelopen. Vandaag deel ik een klein project voor het stylen van een boomkwekerijtak. Normaal gesproken werk ik tegenwoordig niet meer met boomkwekerijproducten, aangezien ik er de voorkeur aan geef om uit het wild te graven en uit zaad te groeien en dat geeft me al voldoende materiaal voor mezelf en mijn kwekerij, maar ik besloot deze bescheiden boomkwekerijproducten te stylen om een voorbeeld voor mijn komende stylingworkshop voor beginners en gevorderden. In de workshop van aanstaande zaterdag zullen we hetzelfde materiaal gebruiken om de basiselementen van styling te oefenen; deze taxusbomen zijn jong genoeg zodat hun stamlijnen nog steeds kneedbaar zijn, maar ook oud genoeg om substantiële primaire vertakkingsmogelijkheden te hebben en zelfs kleinere secundaire en tertiaire takken die we kunnen gebruiken om bladpads te vormen. Nadat een beetje creativiteit en technische kennis is toegepast, kun je dit eenvoudige materiaal, zoals ik hieronder deed, in verschillende stijlen transformeren. De onderstaande boom toont ook enkele van de belangrijkste onderwerpen die we in de workshop zullen behandelen. Ik ben nog steeds bezig met het ontwikkelen van mijn lesplan, maar de onderwerpen die we zullen behandelen staan ​​hieronder vermeld.

 1. Voordelen van het buiten kweken van bonsai en hoe je ze in leven kunt houden (15 min)
 2. Bedrading 101 en oefening voor beginners (15+ min)
 3. Taxus Styling
  1. Hoe je de beste trunkline voor verschillende stijlen kiest en ontwikkelt.
   1. Hoe raffia aan te brengen om scheuren te voorkomen bij het buigen van grote takken/stammen.
   2. Hoe u kunt proberen een gebarsten tak te redden als er geen raffia is aangebracht.
  2. Hoe primaire zijlijnen te kiezen en te ontwikkelen.
  3. Hoe bladpads te ontwikkelen, inclusief snoeien, om dichtheid en fijne bedrading van kleine takken te veroorzaken.

Opmerking: Leensnoeiers, draadscharen, raffia en gerecyclede bonsaidraden worden in de workshopprijs verstrekt, naast het taxusstammateriaal. Leerlingen die hun eigen gereedschap of draad meebrengen, worden aangemoedigd dit te doen.

Je kunt zien dat de oorspronkelijke stam te stijf was om veel te kunnen buigen, maar in combinatie met een verandering in hoek konden we deze rechtopstaande taxus in een trapsgewijze stijl krijgen. Ook met dit gekozen front wordt een bepaalde afstand van de kofferbak minder opvallend gemaakt, omdat in de 3D-weergave de kofferbak op een gegeven moment van de kijker weggaat en dan onderaan weer naar ons toe komt. Op de lange termijn ben ik van plan de top naar rechts te laten groeien om de ruimte boven de cascade op te vullen. Dan zullen de andere twee hoofdtakken verder naar buiten en naar beneden groeien, zodat ze ondergeschikt zijn aan het hoofdbovengedeelte.

Als je goed kijkt, zie je ook dat er twee delen zijn waar ik de stamlijn heb gebarsten en er enttape overheen heb aangebracht. Ik bracht altijd snijpasta aan op dergelijke wonden, maar had wisselend succes (het beste met vloeibare snijpasta, vaste snijpasta mislukte meestal). Dit jaar ben ik begonnen met het gebruik van enttape op deze wonden en tot nu toe heeft het goed gewerkt.

Bonsai-boom.nl
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart