Wat is een bonsaibos? De ultieme gids

Bonsaibossen zijn prachtige, natuurlijk ogende arrangementen van bonsaiboompjes. Ze zijn perfect voor kleine ruimtes en kleine budgetten, maar ook voor iedereen die een natuurlijke uitstraling wil zonder het onderhoud of de kosten van traditionele landschapsarchitectuur.

Een bonsaibos kan zo eenvoudig of uitgebreid zijn als u zelf wilt. Een enkele boom in een pot op zichzelf kan een prachtig middelpunt in uw huis of tuin vormen.

Op zoek naar een bonsaibos? Bekijk onze collectie >>

Inhoudsopgave:

Wat is een bonsaibos?

Bonsaibossen zijn verzamelingen bonsaibomen die bij elkaar zijn geplant om de uitstraling van een bos te creëren. Ze kunnen worden gemaakt van veel verschillende soorten bonsaibomen, waaronder dennen, jeneverbes en cipressen.

Bonsaibossen kunnen worden geplant in containers of op stands. Ze kunnen ook gebruikt worden als decoratie voor uw huis of kantoorruimte.

Bonsaibomen zijn een populaire keuze voor mensen die een natuurlijk tintje aan hun huis, kantoor of tuin willen toevoegen. Bonsaibossen zijn meer dan alleen enkele bonsaiboompjes in potten; ze kunnen gemaakt worden van veel verschillende soorten bonsaiboompjes. Een bonsaibos kan ook op stands worden geplant.

Hoe creëer je een bonsaibos?

Creëer een bonsaibos door een verscheidenheid aan bomen te kiezen die qua grootte vergelijkbaar zijn, en zorg er vervolgens voor dat uw containers even groot zijn. Plant de bomen zo dat ze allemaal op dezelfde hoogte, diepte en hoek staan.

Je kunt ook een bonsaibos creëren door bomen met vergelijkbare groeipatronen te kiezen en ze bij elkaar te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een dennenboom naast een azalea planten. Bonsaibossen worden meestal weergegeven in groepen van drie of meer bomen, zodat ze lijken op één groot bos.

Hoeveel bomen heb je nodig om een ​​bonsaibos te maken?

Het aantal bomen dat u nodig heeft, wordt bepaald door de grootte van de container. Voor elke vierkante centimeter (of vierkante centimeter) van het containeroppervlak moet je minstens één bonsaiboompje hebben. Voor een pot van 5 cm zijn twee bomen nodig; voor een pot van 12 cm zijn vijf of meer bomen nodig; enzovoort.

Wat de containers zelf betreft, wordt aanbevolen dat er per boom minimaal 30 cm groeioppervlak is. Dus als uw verzameling 30 exemplaren in potten van 17 inch bevat, dan zou er ongeveer 1 m² ruimte in beslag worden genomen door ze allemaal samen – wat acceptabel zou zijn als ze allemaal op één plek zouden worden geplant als onderdeel van een bonsaibos binnenshuis, maar anders niet ideaal omdat ze met elkaar zouden concurreren om voedingsstoffen en zonlichtbronnen.

Wortels van Bonsaibos

Hoe groot moeten de containers zijn voor een bonsaibos?

Zoals bij alle goede bonsai, hangt de grootte van uw container af van de grootte van uw bomen. Kleinere bomen moeten in kleinere containers staan ​​en grotere in grotere. De container moet minstens zo breed zijn als de stam van uw boom, zo niet breder. En hij moet minstens zo groot zijn als zijn slurf: hoe groter, hoe beter!

Belangrijker dan de grootte is echter de vorm van de container. Een grote rechthoekige container zal niet zo goed werken. In plaats daarvan kun je het beste een bonsaipot of -bak kiezen met afgeronde randen en een ovaalachtig uiterlijk.

Welke boomsoorten zijn het beste voor bonsaibossen?

De belangrijkste soorten bomen die je in bonsaibossen tegenkomt, zijn ficus, camelia en doornige bomen zoals jeneverbessen. Deze kunnen allemaal buiten of binnen worden geplant, afhankelijk van de temperatuur waar u woont.

Bladverliezende bosanibomen zijn ook populair voor bonsaibossen omdat ze in de winter hun bladeren verliezen maar in de lente bloeien. Groenblijvende bomen zijn een andere optie, omdat ze tijdens dit seizoen hun bladeren niet verliezen.

Als je op zoek bent naar iets anders dan een groenblijvende boom, maar toch wat groen wilt toevoegen aan je interieurideeën, dan zijn palmen wellicht precies wat je nodig hebt.

Deze planten gedijen binnen of buiten, afhankelijk van waar je woont en welke tijd van het jaar het is. Bij het beslissen welk type plant het beste past onder bepaalde omstandigheden (hoogte) – ze hebben niet veel licht nodig omdat de lage temperaturen ervoor zorgen dat ze dat niet zullen doen ze groeien te snel, waardoor ze perfecte kandidaten zijn voor elk type tuinbed, of het nu gaat om eenvoudige bloempotten rond veranda-leuningen die naar vensterbanken leiden met kleine groeiende planten zoals geraniums met kleurrijke bloemen die bloeien gedurende de zomermaanden.

Bonsaibos te koop

Vind versleten bosbonsaibomen die te koop zijn in onze winkel. Je ontvangt ook instructies over hoe je ze efficiënt kunt kweken.

Als je inspiratie zoekt over welke soorten het beste bij elkaar passen, blader dan door onze selectie.

Vind bonsaibos te koop

Welke boomsoorten groeien het beste samen in bonsaibossen?

Wat de boomsoorten betreft, is het belangrijk om in gedachten te houden dat alle bonsaibossen bestaan ​​uit zowel groenblijvende als loofbomen. Loofbomen verliezen hun bladeren in de wintermaanden, terwijl groenblijvende bomen dat niet doen, waardoor ze meer schaduw kunnen verdragen dan bladverliezende soorten.

Groenblijvende bonsaibossen komen veel voor omdat ze een constante groene kleur behouden in gebieden waar er tijdens de wintermaanden niet veel blootstelling aan de zon is.

Bamboe en dennenhout zijn uitstekende metgezellen als ze samen worden gekweekt, omdat ze veel kenmerken hebben die elkaar aanvullen: ze zijn allebei schaduwtolerant.

Bamboe groeit snel, terwijl dennen langer nodig hebben, en een kruidachtige vaste plant is, terwijl dennen houtachtige vaste planten zijn; Bovendien delen beide dezelfde culturele vereisten (waterfrequentie), wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over overtollige bewateringsschema’s of bemestingsbehoeften voor beide planttypes!

Is het gemakkelijk om voor een bonsaibos te zorgen?

Bonsaibossen zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben minder water, kunstmest en snoei nodig dan individuele bomen. En ze kunnen gemakkelijk worden verpot, omdat er weinig wortelverstoring is bij het verplaatsen.

Het feit dat u een bonsaibos niet voortdurend hoeft te snoeien, betekent dat het waarschijnlijk sneller en agressiever zal groeien dan wanneer u het als individuele boom zou proberen te kweken. Met andere woorden: de voordelen van veel planten in één pot wegen zwaarder dan de eventuele nadelen!

Bonsaibos is prachtig en niet zo moeilijk te verzorgen als je zou denken.

Bonsaibos is een geweldige manier om met bonsai aan de slag te gaan. Het is een prachtig display dat gemaakt kan worden van veel verschillende soorten bomen en planten. Je kunt een bestaande plant gebruiken, of meerdere planten tegelijk kopen.

Zodra u uw planten heeft, moet u de pot kiezen waarin u ze wilt tentoonstellen. Een goede vuistregel is: hoe groter de pot, hoe minder bomen er in passen; maar ga niet te klein, anders zien je bomen er verloren uit!

Laatste woorden

Dit zijn slechts enkele dingen die u moet weten over bonsaibossen. Als je besluit er een te maken, hopen we dat dit artikel je heeft geholpen het proces voor je te ontraadselen!

Op zoek naar een bonsaibos? Bekijk onze collectie >>

Terug naar blog

Bonsai-boom.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart