In vivo Bonsai: planten die een vroege lente in Ohio signaleren

Terwijl seizoenen precies komen en gaan wanneer van hun komen en gaan is altijd een onvoorspelbare en complexe vraag. Het voorspellen van deze gebeurtenissen is belangrijk voor mensen die in natuurlijke seizoenscycli met planten en dieren werken, zoals boeren, jagers, tuinlieden, bonsaikunstenaars, vogelaars en andere soorten natuurliefhebbers. Veel mensen weten dit niet, maar in ons allemaal zijn er interne biologische klokeiwitten – dit is waar het circadiane ritme vandaan komt. Dit kan dus een manier zijn waarop beestjes en planten het verloop van de tijd kunnen zien. Een gebeurtenis als het teweegbrengen van een migratie of het ontwaken uit de winterslaap is echter van cruciaal belang om op het juiste moment te komen. Als u te laat migreert of te vroeg uit de winterslaap ontwaakt, kan dit de dood door kou en gebrek aan voedsel betekenen. Als u te vroeg migreert, kan dit betekenen dat u de tijd mist om te paren met de rest van uw soort, of dat u uw eigen energiereserves niet maximaliseert voordat u gaat migreren. Alle dingen in de natuur zijn een kwestie van risico, beloning en natuurlijke selectie. Omdat dit zulke cruciale gebeurtenissen zijn voor het voortbestaan ​​van een individuele plant of beestje, gebruiken ze meerdere signalen om te detecteren wanneer ze in beweging moeten komen. Eén signaal kan hun interne klok zijn, zoals we hebben besproken. Een andere kan de temperatuur zijn. Een ander voorbeeld zou de daglengte kunnen zijn. Deze combinatie van signalen is hoe planten en dieren hun seizoensgebeurtenissen kunnen timen op basis van seizoensvariaties. Terwijl mensen proberen te voorspellen hoe de winter in februari 2024 zal verlopen met behulp van historische gegevens, de almanak van de boer en de schaduw van een groundhog, hebben de planten om ons heen al een goed idee van wat het waarschijnlijke scenario is met betrekking tot onze winter. Als je eenmaal voldoende rondkijkt om te weten welke planten als eerste op de lente reageren, kun je ook waarschuwingssignalen krijgen om je tuin- en bonsaivoorbereidingen in een hogere versnelling te brengen. In dit bericht zal ik enkele voorbeeldsoorten delen die alarmbellen voor planten zijn, vooral in Ohio, maar sommige sierplanten of invasieve planten die we hier hebben zijn ook beschikbaar en kunnen op dezelfde manier werken in de gematigde wereld.

Blog/Central Ohio Bonsai-aankondigingen:

  1. Voor mensen in Centraal-Ohio zal ik een les geven indoor bonsai workshop voor beginners op zaterdag 24/2 bij Nocterra Brewing. Volledige details zijn te vinden op Eventbrite! In het kort behandelen we alle basisprincipes van de verzorging van bonsai binnenshuis, en basistechnieken voor het onderhoud van bonsai, zoals snoeien, bedraden en verpotten om de miniatuurboomlook te creëren. Alle deelnemers aan de workshop ontvangen een lidmaatschap van 1 jaar voor de Columbus Bonsai Society en de Central Ohio Cactus and Succulent Society – ter waarde van $ 55! De totale prijs voor de workshop bedraagt ​​$ 56, inclusief prebonsaibomen en lokaal gemaakte potten die u na ons werk mee naar huis kunt nemen, en een drankje van onze vriendelijke gastheer.
  2. Ik verkoop nu potten! Ik heb namens Blue Nose Trading een speciale zending ontvangen om te verkopen. Bekijk hier de stukken van haar werk die ik beschikbaar heb of maak een afspraak om mijn kwekerij in Columbus, OH te bezoeken via het contactformulier hier. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor lokaal ophalen/bezorgen.
  3. De Bonsai Time Podcast is verhuisd! Hoewel ik nog steeds nauw betrokken ben bij de productie van die podcast, staat de show nu op zijn eigen website, zijn eigen YouTube-kanaal en heeft hij nu zijn eigen TikTok-account.
Zilveresdoorn bloemknoppen. In de herfst en midden in de winter zijn die bolvormige knoppen niet zichtbaar. Nu staan ​​ze op het punt hun stuifmeel de komende weken vrij te geven.


Een teken van een vroege lente in Columbus… zilveren esdoornbloemen die op het punt staan ​​te barsten (foto hierboven). Net als de inheemse rode esdoorn komen deze voordat hun bladeren tevoorschijn komen. De natuur kent veel geweldige planten die fungeren als alarmbellen voor veranderende seizoenen. Ze zijn zelfs nauwkeuriger dan de groundhog!

Andere vroeg opkomende planten zijn sneeuwklokjesbloemen, forsythia-bloemblaadjes, magnolia-bloei, invasieve Callery-perenbloesems en invasieve kamperfoeliebladeren (hieronder afgebeeld). Tijdens dezelfde wandeling ontdekte ik dat er ook sneeuwklokjes opkwamen. Sommige van deze alarmbelplanten zijn overal in de VS en de gematigde wereld te vinden. Maar misschien zijn er andere die vaker voorkomen in uw omgeving.

Let de komende weken goed op en vertel eens, welke planten merk jij in jouw omgeving als de eerste alarmbellen? Ik zou graag van verschillende regio’s horen en misschien een infographic kaart maken!

Sneeuwklokjes. In het vroege voorjaar zijn ze een genot om te zien! Als je er een paar in je tuin plant, vermenigvuldigen ze zich gemakkelijk door zaad en bollen.


Forsythia bloeit van dichtbij. In het echte leven zijn ze veel kleiner. Het ziet eruit als een heel gele plant terwijl alle anderen naakt zijn! Afbeeldingsbron.


Magnoliabloemen zijn zeer opzichtig en gemakkelijk op te merken op afstand. Ze zijn ook een van de eersten die je in het voorjaar ziet! Afbeeldingsbron.


Invasieve Callery-peer. Ze staan ​​langs de snelwegen hier in Ohio en zijn in het vroege voorjaar te zien met hun witte bloemen, voordat veel andere planten wakker zijn. Helaas voor inheemse planten en dieren leiden de vele witte bloemen ook tot veel zaden die ze voortplanten. Afbeeldingsbron.

Invasieve kamperfoeliebladeren beginnen net te verschijnen. Ik heb hier eerder gesproken over het gebruik van dit geslacht in bonsai, en hoe je deze soort kunt identificeren en hier kandidaten kunt kiezen voor yamadori / wilde bonsai. Het verwijderen van de wortels is de enige manier om ze permanent uit het milieu te verwijderen, dus het gebruik ervan voor bonsai is een win-winsituatie voor ons en de natuur! Afbeeldingsbron.

De enige vraag is nu hoe snel de lente zal komen, of zal een winterstorm ons nog een tijdje op pauze zetten? Mensen maken hier altijd grapjes over de valse lente, en we moeten er diep op ingaan, want deze week wordt het 60°F. Deze aankomst in het voorjaar zou echter ongeveer 2 maanden eerder zijn dan gemiddeld gedurende de afgelopen 3 jaar dat ik hier was. Ondertussen is februari historisch gezien de meest sneeuwzekere maand van het jaar in Columbus. Hoewel het maar één klein datapunt is, kun je waar je ook kijkt een veranderend klimaat zien.

Hoewel we normaal gesproken de meeste sneeuw krijgen in februari, zullen de temperaturen deze week oplopen tot 50-60 graden. Dat brengt ons op half februari. Waarschijnlijk zal er op een gegeven moment weer een koufront komen, maar als het te laat is, zal het de mars naar de lente en het verpotseizoen niet tegenhouden! Ook ongebruikelijk dit jaar: we hadden in december heel weinig koud weer/sneeuw hier in Columbus. Ik heb hier op nieuwjaarsdag zelfs mijn hond meegenomen voor een wandeling en we vonden nog steeds levende teken die tegen die tijd meestal dood waren! We hadden dus een late aankomst van de winter en het lijkt tot nu toe een vroege release. Gegevens afkomstig van hier.

Dat gezegd hebbende, voor alle lokale tuiniers en bonsaimensen: laat dit uw waarschuwing zijn: voordat u het weet is de lente aangebroken! Het beste is om je voor te bereiden! Neem contact met mij op voor informatie over het nieuwe aanbod op mijn bonsaikwekerij in Columbus, Ohio in de wereld van Blue Nose Trading-potten, mijn eigen aangepaste bonsaigrondmix (zeer binnenkort beschikbaar) en natuurlijk zaden.

PS Als je net als ik het zaad uitstelt, kun je beter beginnen met de koude, vochtige gelaagdheid! Er is nog tijd 😉. Zelfs als de winter vroeg begint, zou het zaaien van zaden in mijn omgeving in juni-juli ze genoeg tijd kunnen geven om te ontkiemen, suikers te produceren en op te slaan, en af ​​te harden om de eerste winter te overleven (hoewel juli misschien een beetje te druk is, heb ik succes gehad met soorten tot aan dat zaaitijdstip voor sommige soorten). De soorten met lange koude stratificaties (0, 30, 60, 90 of 120 dagen komen het meest voor) zijn degenen die je met meer moet plannen. Bekijk voor alle nieuwe zaadkwekers mijn gratis lezing over het meerjarige proces van het kweken van bonsai uit zaad.


Bonsai-boom.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart